Geboortekaartjes.nl
joepiedepoepie 250x250
Trouwkaarten.nl

Dagboek

Aantal berichten: 37
Ga naar:   

Donor

19 juni 2020

We hadden al een aantal keren contact gehad met onze donor. Hij wist dus al van onze wens. Dat dit er aan ging komen. Onze donor is dezelfde donor als de dochter van Lianne en van onze jongste zoon. Gezien alle positiviteit van de afgelopen dagen en gesprekken. Hebben we besloten vanavond ook maar gelijk de donor te bellen om een beetje te overleggen wanneer we van start zouden kunnen gaan. De zomervakantie komt er aan dus rommelige weken. 

In principe hebben we afgesproken dat we in september van start gaan. Bij een positieve ovulatietest in Augustus moeten we wel even contact opnemen om te kijken of hij thuis is en niet op vakantie. Kans is klein...maar september is voor ons ook prima! 

Wordt vervolgd.....

Lactatiekundige

19 juni 2020

Wauw, het gaat ineens allemaal in een rap tempo haha. Vanmorgen gesprek met de huisarts en vanmiddag al een intake gehad bij een lactatiekundige! Ook weer een mega fijn gesprek gehad van een uur! Zo veel vertrouwen gekregen. Ik weet (Bijna) zeker dat het ons gaat lukken! Wat bijzonder, wat gaaf, wat emotioneel allemaal. Dit is zoooo mooi. We willen het eigenlijk van de daken schreeuwen, maar we houden het nog even geheim voor onze omgeving. Die willen we verrassen!

Maar, om terug te komen op de lactatiekundige. Ook weer een vrouw met zooooo veel kennis, zo verschrikkelijk veel ervaring, zo een respect voor hoe mensen zich zo vol passie inzetten. Blijkt deze vrouw ook op aanvraag te kramen. Ze is zzp kraamverzorgende... nou, hoe gaaf en geweldig is dat?! Mariska zal haar eerste borstvoedings avontuur aan gaan en ik mijn eigen bv avontuur (die 3 x echt mislukt is bij mijn biologische kindjes) dus een kraamverzorgende die 8 dagen bij ons is en ons zoooo intens kan helpen met de borstvoeding...dat is toch gewoon een lot uit de loterij? Volgens mij is onze weg vrij...want zo veel positieve energie de afgelopen dagen. Wauw, echt heel erg gaaf!

We hebben gelijk de huisarts een berichtje gestuurd met het protocol, welke medicatie en hoeveel mg... dus hopelijk kan Lianne aankomende week al beginnen met de medicatie mbt melkproductie!!!

Huisarts

19 juni 2020

Na de super kennismaking met onze (toekomstige) verloskundige, staat vandaag een gesprek met onze huisarts gepland. Mariska gaat ons kindje dragen maar Lianne wilt gaan meevoeden. Hier heb je een protocol voor wat heet geïnduceerde lactatie. Door een bepaald protocol te volgen, kan je als vrouw zijnde moedermelk opwekken. Dit kan zelfs als je nog nooit zwanger bent geweest! Prachtig dat dit zo kan!! Er zijn technieken zonder medicatie maar daarvan is het resultaat bijna altijd veel minder dan met medicatie. Vandaar het gesprek met onze huisarts. Hij moet achter ons staan en Lianne ondersteunen met medicatie. 

Uiteraard MEGA zenuwachtig voor het gesprek. Is ook nog eens een man dus tja .. Maar jeetje, wat een mega fijn gesprek ook weer! Hij vind het super mooi dat we dit willen gaan doen. Enorm goed voor de hechting met het kindje. Hij vind het super! Wel moest ik echt contact leggen met een lactatiekundige zodat deze ons kan begeleiden want hij weet er zelf amper wat vanaf en hij gunt ons succes! Hoe fijn is dat? Nu opzoek naar een lactatiekundige met ervaring mbt geïnduceerde lactatie! SPANNEND!!!

Kennismaking verloskundige

18 juni 2020

Zo, wat weken verder en trouwen ook heel wat gesprekken saampjes en info verder! Ook wat ervaring vragen geplaatst op wat Facebook groepen. We hebben geen haast. Alles rustig aan, we willen liever alles goed doen, wat bij ons past!

Maaaar, vandaag weer een kennismaking gehad met een andere verloskundige van een andere praktijk. Ook weer een heerlijke wandeling gemaakt door de natuur met onze jongste weer mee die weer uiteraard de hele wandeling heeft geslapen haha. De klik met deze vk was echt MEGA! We bleven kletsen, 1,5 uur lang! Zo spontaan, gezellig, zo vertrouwd! Echt bizar! We hadden zo op een terrasje kunnen zitten...bitterballen en broodmandje erbij en klaar! Haha. We lagen allemaal zo op 1 lijn. Was gelijk helemaal goed. Ze vroeg of wij het leuk vonden om haar op de hoogte te houden van het proces om zwanger te worden en ze reserveert een plekje voor ons. Echt helemaal TOP!! Ja, met deze vrouw gaan wij het zeker durven allemaal. We gingen weg met een bonk energie en een berg vertrouwen! We zijn daarna lekker burgerlijk bloemetjes gaan kopen bij de Intratuin! Hahaha...

We gaan er voor!

Kennismaking case-load verloskundige

15 mei 2020

Yes, het is gelukt hoor! Vandaag een kennismaking met een verloskundige. Kijken of het klikt, onze wensen uiten, horen van de vk wat we kunnen en mogen verwachten van haar enz. Lekker kletsen, buiten wandelen, elkaar leren kennen. We zijn beiden echt zenuwachtig. Daar gaan we dan! Onze eerste stap is gezet...

Na de ontmoeting:

We zijn geweest, heerlijke wandeling gemaakt. Onze jongste was heerlijk mee in de draagzak en heeft eigenlijk de hele wandeling geslapen! Haha. Het wandelen in de natuur is zoooo veel fijner dan kennis maken op kantoor met een tafel er tussen en de vk achter de computer. Dat houdt een afstand terwijl zo'n wandeling zo veel vertrouwen en verbinding geeft. Voor ons de eerste ervaring op deze manier en kan het IEDEREEN aanraden! Zo ontspannend. De vk was een enorm ervaren vrouw, zo veel kennis, ongelooflijk. Zeer sterke vrouw en aardig. Ze was alleen TE sterk voor ons. Hoe bedoel je dat hoor ik je zeggen? Hahaha.. tja, een gevoel! Er was en is echt niks mis met deze vk, zo enorm kundig! Maar te sterk....dit gevoel kwam trouwens later, toen deze ervaring wat gezakt was. Sowieso willen wij meerde vk spreken die op deze manier werken om zo te kunnen kijken wat bij ons past. Tenzij wij natuurlijk ineens DE super klik hebben.

We gaan er nog even over nadenken en over praten....

Maak en stuur nu de leukste kaartjes op Kaartjeposten.nl, Geboortepost.nl en Trouwpost.nl.